В рамках тижня з професії Кухар 12 грудня 2018 року в професійно-технічному училищі №4 м. Полтави проведені заходи до Міжнародного дня чаю. Зокрема, викладачем технології приготування їжі з основами товарознавства Олійник Тетяною Василівною та викладачем фізики Криворотько Катериною Валентинівною, проведено відкритий інтегрований урок на тему: «Правила заварювання чаю, різновиди подачі. Властивості газів, рідин і твердих тіл»
Інтеграційні процеси у ЗП(ПТ)О щораз посідають важливе місце, оскільки вони спрямовані на реалізацію нових освітніх вимог часу, формування предметних компетенцій, цілісної системи знань і вмінь особистості, розвиток її творчих здібностей та потенційних можливостей.
Урок відвідали директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області Чайка Оксана Анатоліївна, головний спеціаліст відділу професійної (професійно – технічної) освіти, організаційної роботи по документообігу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Франчук Валентина Іванівна, методист НМЦ ПТО Левада Лідія Михайлівна, заступник директора з навчальної роботи ПТУ №4 м. Полтави Таргоній Валентина Романівна, викладачі, майстри виробничого навчання училища.
В ході уроку реалізувалися інтерактивні та інформаційно – комунікаційні технології навчання.
Завдання практичного змісту використані викладачами на уроці спрямовані на вирішення професійних завдань, створення умов близьких до виробничих процесів та через синтез предметів загальноосвітнього та професійно – теоретичного циклів, пробуджують в учнів інтерес до традицій чаювання різних країн світу, формування культури поведінки за столом, культури мовлення і спілкування.
Використання знань з фізики на уроці розвивали пізнавальну активність та самостійність учнів, шляхом залучення їх до пошукової діяльності, розвитку творчої активності, вмінню самостійно отримувати знання, застосовувати їх в практичній діяльності.
|