Справжній кухар має тонкі смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднує смакові речовини у різних пропорціях для забезпечення приємного смаку і аромату готових страв, підбирає кольори овочів природних тонів, творчо мислить і постійно працює над розробкою та впровадженням нових рецептів напівфабрикатів та готових страв, тобто втілює свої мрії у життя.
Перший етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії Кухар відбувся 13 грудня і складався з двох турів: теоретичного та практичного.
Теоретичний тур містив в собі тестові завдання підвищеної складності з предметів професійно-теоретичної підготовки: технологія приготування їжі; устаткування підприємств харчування, організація виробництва та обслуговування, гігієна та санітарія виробництва ; охорона праці.
Практичний тур поділявся на три етапи:
- перший - Нарізання овочів: картоплі, моркви, буряка та складання композиції;
- другий - Приготування та оформлення другої страви: м'ясні зрази з гарніром;
- третій - Приготування та відпуск чаю.
Всі учасники підійшли до виконання завдань творчо та відповідально.
Але, як і у будь-якому змаганні є переможці.
Перше місце отримав посів учень 302 групи Діброва Сергій (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Катрич Олена Павлівна),
друге місце поділили між собою учениця групи ТУ-1 Цюркало Соломія (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Стефановська Тетяна Сергіївна), учень 302 групи Ігнатов Олександр (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Катрич Олена Павлівна) та учень 202 групи Кузнєцов Валентин (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Риндяк Катерина Іванівна)
третє місце посіли учениця групи ТУ-1 Малик Валентина (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Стефановська Тетяна Сергіївна) та учень 202 групи Мохунь Олександр (викладач Олійник Тетяна Василівна, майстер виробничого навчання Риндяк Катерина Іванівна).
З упевненістю можна сказати - ці учні обрали професію за покликанням своєї душі. |