Справжній кухар має тонкі смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднує смакові речовини у різних пропорціях для забезпечення приємного смаку і аромату готових страв, підбирає кольори овочів природних тонів, творчо мислить і постійно працює над розробкою та впровадженням нових рецептів напівфабрикатів та готових страв, тобто втілює свої мрії у життя.
Можливість продемонструвати свої знання та вміння була надана учням під час проведення декади з професії «Кухар» з 11.12.2017 по 22.12.2017.
Відповідно до плану декади були проведені заходи:
- Виставка стіннівок «Моя професія – КУХАР»;
- конкурс фахової майстерності;
- Училищна олімпіада з професії;
- Відкрите засідання гуртка;
- Відкритий урок теоретичного навчання на тему «Характеристика основних способів теплової обробки»;
- Виставка літератури для поглибленого вивчення професії
- Майстер-клас по фігурному нарізанню овочів, який проводили учні 202 навчальної групи Діброва Сергій та Ігнатов Олександр
- Тестування учнів першого курсу та групи ТУ-7 на тему «Чи стану я гарним кухарем?»
- Відкритий урок виробничого навчання на тему «Приготування борщів»
- Презентація трав'яних чаїв «Чай п’єш – до сто років доживеш
По закінченню декади були підведені підсумки. Найбільш активні учні та переможці конкурсу та олімпіади були нагороджені солодкими подарунками. |