5 грудня 2018 року, в рамках декади з професії Пекар Кондитер, в професійно-технічному училищі №4 м. Полтави проведено конкурс професійної майстерності з професії Пекар серед учнів 1 – 3 курсів. Конкурс передбачав виконання теоретичного та практичного турів.
В першому турі конкурсанти складали тестові завдання з професійно-теоретичної підготовки: технологія хлібопекарського виробництва, устаткування хлібопекарського виробництва, сировина і матеріали, охорона праці.
Другий тур конкурсу передбачав практичне завдання щодо формування та випікання виробів з дріжджового тіста.
Поринувши у казковий світ хліба, учні з великою цікавістю і творчим натхненням готували свої витвори, демонстрували таланти і вміння презентувати себе.
Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей виробів, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, оздоблення виробів, використання новітніх технологій в приготуванні виробів. Всі учасники справились з поставленими завданнями і продемонстрували достатній рівень практичних навичок та вмінь, проявивши креативність, оригінальність.
За підсумками конкурсу:
І місце – Кучерява Юлія (група 308):
Викладач технології хлібопекарського виробництва – Первушина Л. Б.
Майстер виробничого навчання – Коротенко Т. І.
та Деркач Катерина (група 208):
Викладач технології хлібопекарського виробництва – Первушина Л. Б.
Майстер виробничого навчання – Литвишко Л. В.
ІІ місце – Ніщенко Владислава (група 308):
Викладач технології хлібопекарського виробництва – Первушина Л. Б.
Майстер виробничого навчання – Коротенко Т. І.
та Мітяшкіна Валерія (група 208):
Викладач технології хлібопекарського виробництва – Первушина Л. Б.
Майстер виробничого навчання – Литвишко Л. В.
ІІІ місце – Томіна Валерія та Коренькова Дарина (група 108):
Викладач технології хлібопекарського виробництва – Первушина Л. Б.
Майстер виробничого навчання – Халімон О. С.
Загалом конкурс пройшов у піднесеному, навіть святковому настрою. І не дивно, бо хліб, за умови майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття.
|