Професія Кухар зобов’язує жити не тільки за григоріанським календарем, як більшість людей на нашій планеті, а й за гастрономічним.
На 10 жовтня припадає Міжнародний день каші. Традиційна страва української кухні, як і багатьох інших народів, продовжує залишатися популярною на протязі вже більш ніж тисячу років. Саме цим й було обумовлено поява цього свята, яке об'єднало всіх любителів каші.
В професійно-технічному училищі №4 м. Полтави майбутні кухарі теж гідно зустріли це свято.
Здобувачі освіти групи 109 з професії Кухар на засіданні гуртка «Смак» (керівник гуртка майстер виробничого навчання Катрич Олена Павлівна) наварили смачної каші, а учні групи ТУ-7 з професії Кухар разом з викладачем спецпредметів Олійник Тетяною Василівною на великій перерві провели флешмоб «Я люблю кашу!». Згадали також приказки та прислів’я про кашу: «Було б пшоно, а каша буде», «Каша – то мати наша», «Хліб та каша – то їжа наша», «Кашу маслом не зіпсуєш».
Нагородою за правильні відповіді були: смачна каша чи буклет «Варимо кашу правильно», «Як до каші, то всі наші, як до моркви – всі замовкли».
Всі охочі мали змогу дати відповіді на питання вікторини, згадати всі назви крупів та з'ясувати, що:
- Гречана каша – найвітамінніша;
- Вівсяна каша – найкорисніша;
- Перлову кашу називають «кашою краси»;
- Горохова каша – найоптимальніша;
- Пшенична каша – корисна для серця
- А манна каша – найменш корисна
Учасники флешмобу отримали міні-пам'ятку «Варимо кашу правильно»
Чекаємо наступних свят. Їх в нашому календарі багато, майже щодня. |