Всесвітній день яйця зазвичай святкують у другу п'ятницю жовтня. Це свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок, бісквітів …
Традиційно в цей день ентузіасти свята проводять різні заходи – конкурси на тему яєць, лекції, семінари на тему користі та правильного вживання цього продукту, акції, флешмоби.
Не залишилися осторонь святкування цього свята і здобувачі освіти професійно-технічного училища № 4 м. Полтави.
На об'єднаному засіданні гуртків «Квант» (керівник гуртка викладач фізики Криворотько Катерина Валентинівна) та «Господарочка» (керівник гуртка викладач Олійник Тетяна Василівна) учні груп № 308 та 208 з професії Пекар Кондитер та груп № 109 та ТУ-1 з професії Кухар згадали основні правила обробки та використання яєць, правила та час їх варіння, з'ясували їх корисність.
Учням було запропоновано декілька завдань:
- Визначити яке з двох яєць варене, а яке сире?
- Визначити свіжість яєць
Цікавими для учнів були приведені викладачем спецпредметів Олійник Тетяною Василівною факти з історії та технології приготування цього продукту.
Світовим лідером у вживанні яєць визнають Японію. Кожен мешканець цієї країни з’їдає в середньому одне яйце в день. В цьому змаганні наша країна поки що пасе задніх. Експерти вважають, що причина цьому - різноманіття напівфабрикатів та продуктів швидкого приготування.
Замініть промислові напівфабрикати, додайте до свого раціону страви з яєць і ваше самопочуття неодмінно покращиться.
Здоров'я всім!
Далі буде… |